19:30

Storfors AIK

Referat

BAIK - Storfors AIK 1-0

Grymt skön seger i en jämn tillställning. Tosin matchvinnare med matchens enda mål. Vi spelar ett mycket bra försvarsspel matchen igenom och Simon som vanligt stabil i målet. SAIK har en riktigt stark offensiv, och går sällan mållösa, men vi stod emot bra och lyckades stänga ner dem på ett bra sätt.

Eriks syn på matchen kommer här;

Börjar matchen bra där vi tidigt tar kommando och vinner/samlar upp 2:a bollar och får äga en del boll. Skapar några få halvchanser där Ahlander skjuter en halvvolley just utanför. Vi gör 1-0 på en frispark där Tosin relativt ostört kan stöta in en högervolley, fint slagen av Gälman!
Dauna har senare i halvleken ett ruggigt bra nickläge men blir bra störd av en Storfors spelare och nickar över. Vi blir blåsta på en (enligt mig) solklar straff då Landström blir nerdragen i fint nickläge.

2:a halvlek börjar vi för fegt, passivt och ger bort initiativet första kvarten. Jag tycker dock vi spottar upp oss och spelar smart och kontrollerat och släpper inte till något märkvärdigt sista 30. Vi spelar av matchen bra.

Sammanfattningsvis kan man säga att man märker att det var mycket på spel. Dels för att 2 bra och jämna lag möttes men även hur en enkelserie kan påverka. Båda lagen bjöd på väldigt lite och riskerade inget onödigt.

Vi i ledarstaben är nöjda med det egna spelet i 1:a halvlek men vi vet att vi kan bättre i 2:a.
Vi är väldigt nöjda med försvarsspelet då offensivt starka Storfors har en målchans på 90 minuter.

Killarna förtjänar beröm för sin proffsighet i att göra grunderna inom all lagidrott klockrent i 90 minuter.
-Jobbar stenhårt och löper utan boll
-Tar ansvar för sina egna och lagets uppgifter
-Fokuserade och koncentrerade
-Går in i varje duell/närkamp och vinner många
-Visar vinnarskalle och drar åt samma håll

Ruggigt skön seger mot en stark motståndare! Nu väntar Heden i div 4 innan vi har en derbyvecka med matcher mot LSK i 3:an och Alvik i 4:an. Båda topplag i respektive serie!